Kuntavaaliehdokas

Blogi

06/05/2021

Mikä on kaupungille oikeasti tärkeää?

Viitaten HäSan artikkeliin uimahallin aikaisesta sulkemisesta.

En voi todeta muuta kuin, että mikä on kaupungille oikeasti tärkeää?

Kaupunginyhtiöistä on aina puhuttu, että ne ovat yhtiöitä jotka ovat olemassa palvelemassa kaupunkimme asukkaita.

Liikuntahalli-yhtiön suunnitelmista uimahallin sulkemiseksi kuukautta aikasemmin (kesätauolle) ja uimaseuran toimintaedellytysten viemistä en ymmärrä.

Liikuntahalli-yhtiö ei ainakaan palvele meitä kaupunkilaisia.
Meillä on yli 100 vuotias uimaseura joka on liikuttanut aika isoa osaa Hämeenlinnalaisista ja liikuttaa koko ajan aikalailla kaikkia ikäluokkia ainakin toistaiseksi mitä nyt koronarajoitukset antavat myöten.

Liikuntahalli-yhtiöiden toimitusjohtajalta kysyttiin, että paljonko halliyhtiö säästää kun sulkee hallin kuukautta aikaisemmin kesähuoltotauolle.
Halliyhtiön toimitusjohtaja ei tähän vastannut vaan totesi halliyhtiön menettäneen 200 000 euroa lipputuloja koronan takia.

Anteeksi, mitä minä olen lukenut!

Nämä ovat kaksi eri asiaa ja halliyhtiön toimitusjohtaja kierteli vastauksen ja sanoi ison luvun jotta tämä sulkemispäätös saisi kaupunkilaisten sympatiat!
Me kaupunkilaiset vaadimme Liikuntahallit yhtiön toimitusjohtajalta sitä summaa, millä perustellaan uimahallin sulkemista kuukautta aikaisemmin ja pelkkä könttäsumma ei riitä vaan eritelty summa.

Mikäli tähän ei saada vastausta niin näkemykseni mukaan Liikuntahallien toimitusjohtajaan on kaupunkilaisten luottamus mennyt ja hänen kannattaisi miettiä seuraavaa urapolkua.
Haluan nähdä ne perustelut ja summat millä kaupungin päättäjät/halliyhtiöt perustelevat hallin sulkemisen aikaistamista, varsinkin kun kaupunki teki valtion maksamilla koronatukiaisilla messevän toistakymmentä miljoonaa olevan ylijäämän.

Uhraammeko oikeasti kaupunkimme palveluita, lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia ja heidän terveytensä pienen säästösumman takia, joka on kertaluonteinen?

 

Janne Liukkonen

Kuntavaaliehdokas (Kok)

Hämeenlinna

#tuuletetaanraatihuone #kuntalaistenääni