Kuntavaaliehdokas

Blogi

06/11/2020

Hämeenlinna kulkee kohti omaa tuomiotaan!

Hämeenlinnassa on pitkään vallinnut säästämisen vimma jossa katsotaan vuoden tai kahden aikajänteellä asioita eikä huomioida edes välillisiä vaikutuksia. 

Hämeenlinnassa yritetään lopettaa hyviä asioita jotka luovat omille alueilleen ja koko Hämeenlinnalle elinvoimaa ilman suuria elinvoimainvestointeja. 

Eikö ole väärin, että laitetaan koulut ja pienet lähiterveysasemat kiinni ja suunnitellaan esimerkiksi Areena-kompleksia Hämeensaareen? 

Minun mielestäni tämä on väärin ja erittäin kieroutunut kehitys-suunta!

Pian tulee listalle lähiterveysasemien lakkauttaminen, mutta tämän hetken absurdein tapaus on Alvettulan koulun palauttaminen takaisin säästölistalle. 

Kuulitte oikein! 

Hämeenlinnassa tehdään päätöksiä ja ratkaisuja ja hetken päästä samoista asioista tehdään lisää päätöksiä ja ratkaisuja. 

Olisko tässä pienen pieni säästökohde? 

Hämeenlinnassa perustellaan aina kaikki perustuen virkamiesvalmisteluun joka ikävä kyllä ei ole Hämeenlinnassa kovin luotettavaa. 

Hämeenlinnan virkamiesvalmistelusta tuntuu puuttuvan tekemisen halu ja objektiivisuus. 

Näistä näennäis-säästöistä saatavat säästöt ovat kuitenkin kyseenalaisia ja enemmänkin asian valmistelleen virkamiehen näkökulma.

Surukseni voin kertoa sen, että aina nuo virkamiesten laskelmat eivät pidä paikkaansa ja sillon tällöin säästöt tulevat paljon kalliimmiksi kuin säästettävä summa.

Toisin sanoen otamme 100 000 euroa pois säästöjä toiselta sektorilta ja laitamme toisella sektorilla 200 000 euroa rahaa kiinni jotta sama asia hoituu toisella tavalla. 

Hämeenlinnassa täytyisi panostaa kokonaisvaltaiseen kaikki Hämeenlinnalaiset huomioivaan päätöksentekoon jossa keskiössä olisi hyvä ja objektiivinen virkamiesvalmistelu.

Lopetetaan yhdessä peruspalveluiden ahdistelu ja keskitytään siihen miten voimme parantaa/muuttaa rakenteitamme hyvän elinvoiman ja taloudellisesti pärjäävän kaupungin suuntaan.

Mennyt aika on mennyttä, mennyt aika ei palaa ja Raatihuoneella täytyy keväällä tuulettaa aika paljon pois sellaista mistä aika on ajanut ohi jo kauan aikaa sitten.

 

Janne Liukkonen

Kuntavaaliehdokas (Kok)

Hämeenlinna

#tuuletetaanraatihuone #kuntalaistenääni