Kuntavaaliehdokas

Blogi

29/08/2020

Päätöksiä tarvitaan!

Hämeenlinnan keskustan pysäköinti on puhututtanut jo vuosia ja vaivannut Hämeenlinnan keskustan kehitystä vieläkin pidempään.

Keskustelu on viimein saamassa pienen hengähdystauon valtuuston kokouksessa kun kaupunginhallitus esittää, ettei toriparkkia toteuteta nyt. 

Ikävä kyllä, toriparkille tulee jäämään takaportti ja toiveet sen toteutumisesta tulevat näivettämään ja hidastamaan keskustan kehitystä. 

Jos Hämeenlinnan kaupungilla on vielä suoraselkäisiä kaupunginvaltuutettuja niin jonkun heistä täytyisi tehdä päätösesitykseen muutosehdotus siitä, että 50% yksityisen rahoituksen perjaatepäätösen sijaan jatkossa tuo yksityisen rahoituksen osuuden pitäisi olla vähintään 90%, mielellään 100% jos toriparkki tuotaisiin vielä päätöksentekoon.

Keskustan kehittämiseen on muitakin vaihtoehtoja kuin tuo surullisen kuuluisa toriparkki, esimerkiksi velvoitepaikka vaatimusten pienentäminen. (Tommi Vekka HäSa 27.08.2020)

Yhtenä pohjana vaihtoehdon luomiseen voisi käyttää myös Reino Laajaniemen mielipidekirjoitusta (HäSa 29.08.2020)

Jokatapauksessa tässä pitää jatkaa eteenpäin ilman kuopattua toriparkkia ja nyt pitää lähteä kehittämään keskustaa vaihtoehtoisesti. 

Tärkeintä on, että saadaan kehitys käyntiin. 

 

Janne Liukkonen

Kunnallisvaaliehdokas (kok)

#tuuletetaanraatihuone #kuntalaistenääni