Kuntavaaliehdokas

Blogi

09/04/2020

Onko kaupunginhallitus avaamassa kuuluisan Pandoran-lippaan?

Hämeen Sanomat uutisoivat torstaina 09.04.2020, kaupunginhallitukselle tulevasta esityksestä tukea Vanajanlinna Oy:ta ostamalla osakeannissa väliaikaisesti 200 000 eurolla Vanajanlinna Oy:n osakkeita.

Ymmärrän erittäin hyvin kuinka iso vetovoimatekijä, matkailuvaltti, työllistäjä ja verotulojen maksaja Vanajanlinna Oy on. 

Reiluuden nimissä tämä kaupunginhallitukselle tuleva esitys herättää monia kysymyksiä.

Onko tämä Pandoran-lipas?

Eli onko muillakin ”elinvoimaisilla” yrityksillä mahdollisuus hakea samankaltaista tukea kaupungilta, jos Vanajanlinna Oy saa myönteisen päätöksen?

Kuuluuko Hämeenlinnan lähteä tälläisissäkään tilanteissa tukemaan yksittäisiä yrityksiä ja lähteä omistajaksi vaikka se olisikin rajattu ”60” kuukauteen?

Vanajanlinna Oy:n kaatuessa tämä summa napsahtaa Hämeenlinnalaisten veronmaksajien pussista.

Hallintosäännön mukaan tälläiset alle 2 miljoonan päätökset eivät ilmeisesti tarvitse valtuuston hyväksyntää, mutta Vanajanlinna Oy:n pää-äänenkantajan Kokoomus-yhteydet (eduskuntavaaliehdokkuus) ja kaupunginhallituksen vahva Kokoomus edustus ovat mielestäni syitä, miksi asia olisi suotavaa tuoda valtuustoon päätettäväksi varsinkin jos tämä on ”yksittäistapaus” .

Joka tapauksessa reiluuden meiningeissä samankaltainen rahoitus mahdollisuus pitää olla mahdollinen myös muille, mikäli Pandoran-lipas avataan.

 

Ihmettelevä Kokoomuslainen

Janne Liukkonen

#tuuletetaanraatihuone #kuntalaistenääni